’t Olde Karspel 2014 – 3

’t Olde Karspel 17 – 3

Vier van de vaste redactie leden hebben zich  beziggehouden met interessante onderwerpen uit de geschiedenis van beide dorpen.

Op zijn rondje Dorpsstraat is Jan Bolling aangekomen bij de dokterswoning.  Zoals U van hem gewend bent, staat hij er lang bij stil en diept de achtergronden uit van de geneesheren aan wier zorg de inwoners van de Wijk – en wijde omgeving – in de loop der jaren zijn toevertrouwd.  Er is nogal wat water door de Reest gestroomd voordat de oude praktijk – op Dorpsstraat 43 – vorm kreeg. Veel aandacht schenkt Jan aan het wel en wee van het artsengezin de Konink dat het pand geruime tijd heeft bewoond.

Aaltienus Buiter laat zien hoe in zijn  dorp, Koekange, het verenigingsleven is geëvolueerd van intensief kerkelijk naar, voornamelijk, sportief.  Al lezend besef je hoe in een kleine eeuw tijds de samenleving ook hier diepgaand is  veranderd.

Albert Veld gaat verder met zijn jeugdherinneringen, waarbij het deze keer vooral zijn eigen familie betreft.

Enno de Boer tenslotte vertelt u alles over kraantjespotten, die als het waren het hart vormen – of vormden ? – van veel gezelligheid en leut in de kring van familie en vrienden.

.

site by Bizzy Bee