’t Olde Karspel 2023 – 1

PR mededelingen

door Hilco Bremmer

 Ledenaantal Historische Vereniging de Wijk-Koekange

Op de valreep van 2022 heeft de Historische Vereniging de Wijk-Koekange het aantal van 1250 leden bereikt. Dat is een prachtig aantal. Dit geeft aan dat het werk wat het bestuur en alle vrijwilligers doen niet voor niets is. Zoals in de statuten van de oprichting op 30 september 1997 is vastgelegd als doelen:
* Het behartigen van de historische belangen in de gemeente de Wijk en het bevorderen van de kennis dienaangaande;
* Het instandhouden en/of eventuele weder oprichten van historische
monumenten en het aankweken van de belangstelling daarvoor;
* Het instandhouden en zo mogelijk uitbreiden van een bibliotheek.

Met deze doelen in ons achterhoofd zorgen wij ervoor dat wij onze leden betrekken bij onze activiteiten. Kijkend naar het nog steeds groeiende ledenaantal slagen wij hierin. Wij zitten als vereniging niet stil en gaan regelmatig op pad om leden te werven. Hierin zijn wij erg succesvol. Chapeau voor de mensen die deze nieuwe leden weten te werven.

Komt u eens in de Wijk, u kunt ons altijd bezoeken in ons onderkomen onder de molen aan de Dorpsstraat 65a in de Wijk. Een virtueel bezoek is natuurlijk ook mogelijk. Op onze internetsite, https://historiedewijkkoekange.nl/ , kunt u alle actuele nieuwsberichten lezen en ook staat hier het fotoarchief voor u beschikbaar met meer dan 4000 foto’s van de Wijk en Koekange.
Sinds een paar maanden beschikken wij ook over een Facebookpagina. Die kunt u vinden via de volgende link: https://www.facebook.com/historischeverenigingdewijkkoekange
Volg en like deze pagina zodat u altijd in uw eigen tijdlijn de berichten vindt van de Historische Vereniging de Wijk-Koekange.
Het bestuur hoopt dat wij nog lang de doelen die beschreven zijn bij de oprichting mogen uitdragen en er op deze manier voor kunnen zorgen dat de geschiedenis van deze twee mooie dorpen nooit verloren gaat.

 

site by Bizzy Bee