’t Olde Karspel 2021 – 3

Het zomernummer van 2021 (jaargang 24 – nr. 3) dat ik u hier presenteer, mag er wat bescheiden uitzien qua het aantal bijdragen, de kwaliteit ervan mag er zijn. Dat het er niet meer zijn moet u maar wijten aan het feit dat het zomer is.  Aaltienus Buiter heeft een oud schoolschrift bewerkt van ene Dorus Heyting uit Laren (NH) waarin die heeft opgetekend wat hij en zijn broer Arend zoal hebben beleefd toen ze als evacués waren ondergebracht bij smederij Bos, op de Stapel. Via de vrouw van de smid waren ze familie.
Paul Mentink vertelt het verhaal van een heel vertrouwde verschijning in ons gebied, nl. de eik. Het is verrassend te lezen op hoe verscheiden terreinen de eik de mens van nut is.
Onze trouwe schrijver Jan Bolling mag dan wel overleden zijn, alweer bijna een jaar geleden, zijn dochter Mirjam bezorgde ons nog een verhaal dat hij had geschreven over eertijds garage Vosseberg in de Wijk. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.
De rij wordt gesloten door Ina ten Wolde. In haar serie over de huizen en bewoners van de Commissieweg brengt zij ons weer een stukje verder.
Ik wens u als steeds veel genoegen bij het lezen.

Louis Timans.

site by Bizzy Bee