Rabo Clubsupport

juli 10th, 2022

 

 

RABO CLUBSUPPORT VOOR DE HISTORISCHE VERENIGING.

De RABOBANK ondersteunt al vele jaren de lokale sportclubs en culturele verenigingen. Als lid van onze vereniging kunt u ons ondersteunen in deze actie van de RABOBANK.

In de periode van maandag 5 september 2022 tot en met dinsdag 27 september 2022 kunnen alle leden van de RABOBANK hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging. Bent u nog geen lid van de RABOBANK en heeft u wel uw rekeningen bij de RABOBANK Meppel-Staphorst-Steenwijkerland  meld u dan snel aan als lid. In de RABO app kunt u zich aanmelden onder het kopje service dan helemaal naar beneden scrollen naar lidmaatschap. Hier kunt u zich aanmelden. Na het aanmelden kunt u uw support geven aan de Historische Vereniging de Wijk-Koekange. Met uw steun zorgt u er voor dat de Historische Vereniging nog lang de geschiedenis van De Wijk-Koekange kan uitdragen.

Wij willen u hartelijk danken voor uw steun!

 

 

Jongens en meisjes internaat Havixhorst en Dickninge jaren vijftig vorige eeuw

oktober 1st, 2021

Het boekwerkje is een bundeling van vijf verhalen over de geschiedenis van de jongens- en meisjes internaten De Havixhorst en Dickninge.

De verhalen zijn geschreven door Albert Veld, en verschenen in  ’t Olde Karspel, in de periode eind 2010 tot september 2011.

Het is voor € 3,50 verkrijgbaar bij de Historische Vereniging en bij kapsalon Knip en Krul te de Wijk.

 

 

 

.

Bedrijvenboek van Koekange

januari 31st, 2016

VAN NERINGDOENDE TOT ONDERNEMER

KOEKANGER BEDRIJVIGHEID

VROEGER EN NU

Veel winkeltjes en bedrijven zijn verdwenen,  andere activiteiten zijn er voor in de plaats gekomen.

Voor de Historische Vereniging De Wijk – Koekange was dit een reden om op zoek te gaan naar verdwenen winkels die  voorheen in Koekange zijn geweest en andere die er nu zijn.

Aaltienus Buiter, Johannes de Kleine en Klaas Brouwer omschrijven in het boek 158 adressen, waar de afgelopen 120 jaar 372 ondernemers actief zijn (geweest).

De verhalen zijn geïllustreerd met foto’s van vroeger en nu.

Het boek kost € 10,00 en is te koop bij de Historische Vereniging in De Wijk.

Geschiedenis van de Wieker Meule

december 31st, 2014

De Wieker Meule “een levend monument”

 

Ter gelegenheid van het 250 jarige jubileum van de molen heeft Stichting De Wieker Meule samen met de Historische Vereniging De Wijk-Koekange een boekje over de geschiedenis van de molen uitgebracht.

Het eerste exemplaar is op zaterdag 29 nov. 2014 in ontvangst genomen door Godert Willem Baron de Vos van Steenwijk.

Het is een rijk geïllustreerd boekwerk over de geschiedenis van de molen en over mensen die er werken,  gewerkt hebben  of er op een andere wijze mee verbonden waren.
Het boekje is op A5 formaat (21 x 21 cm) en bevat 96 pagina’s.  

Het is voor € 7,50 te koop bij de Historische Vereniging en op zaterdag ook in de molen.
Het is ook te bestellen via info@dewiekermeule.nl.

 

Wandeling langs historische plaatsen in en om De Wijk.

mei 5th, 2014

De Historische Vereniging De Wijk – Koekange organiseert in de periode april tot en met oktober periodiek een wandeling langs historische plaatsen in  het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal.

De wandeling is onder leiding van een gids en gaat door het dorp, langs de Dunninger Es, het kerkpad, Dickninge, Voorwijk en via het Veenhovenplein en de Dorpsstraat terug naar het startpunt, de            `Wieker Meule`

Kosten voor deelname bedragen € 2,= per persoon. (dat is inclusief de  begeleiding van de gids en een beschrijving van de route en de  historische plaatsen).
Kinderen tot 12 jaar gratis.

De wandeling start om 14.00 uur bij de molen in De Wijk en duurt ongeveer twee uur.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deelname bij de Historische Vereniging bij het bestuur,  fam.tenwolde20@gmail.com

Individuele wandelingen blijven het hele jaar door mogelijk.

De route is niet geschikt voor rollator- of rolstoelgebruikers en u loopt op eigen risico.

Oorlogsherinneringen “Van de Baron tot het melkkarretje”

maart 10th, 2013

De werkgroep De Wijk /Koekange 40-45 is er na enkele jaren speurwerk en interviewen in geslaagd om dit boek met oorlogsherinneringen van veel inwoners van De Wijk en Koekange te laten verschijnen.Het boek omvat zo’n 40 hoofdstukken met verhalen van (oudere) inwoners.  Veel van de verhalen zijn doorspekt met emotie en ontroering.“Van Baron tot melkkarretje” geeft een duidelijk beeld  van wat zich in onze regio heeft afgespeeld.Ruim 200 pagina’s met zwart-wit foto’s geven een blik in het angstige leven in de periode 1940 – 1945.Als U belangstelling hebt voor het boek mail dan naar:   dewijkkoekange4045@gmail.com 

Het boek kost € 10,00

De nieuwe dorpsfilm van De Wijk.

november 14th, 2012

Vanaf vrijdag 20 april 2012  is de nieuwe dorpsfilm van De Wijk te koop. De film, bestaat uit 4 DVD’s, met elk een speelduur van ongeveer 45 minuten.  De dorpsfilm kost € 15,= en is verkrijgbaar op het kantoor van de Historische Vereniging, elke vrijdagmiddag van 2 tot 4 uur,    Dorpsstraat 65 b (molen), De Wijk.  U kunt ook telefonisch, schriftelijk of per e-mail bestellen.

Boerderijenboek van De Wijk

november 14th, 2012

De Historische Vereniging De Wijk – Koekange heeft een prachtig boerderijen boek uitgegeven.

De boerderijen van De Wijk  is uitgegeven in 2011. Het rijk geïllustreerde boek telt  600 pagina’s. Het boek bevat een schat aan historische gegevens over bestaande en niet meer bestaande boerderijen van De Wijk.
Het boek kost € 40,= en is verkrijgbaar op het kantoor van de Historische Vereniging.

Het kantoor is elke vrijdagmiddag open van 2 tot 4 uur (m.u.v. juli en augustus).
Het adres is Dorpsstraat 65 b (molen), De Wijk.
U kunt ook telefonisch, schriftelijk of per e-mail bestellen.

 

site by Bizzy Bee