Loop in vrijheid uitgesteld i.v.m. coronavirus

In ’t Olde Karspel brengt Freek Heuvelman ons de Loop in Vrijheid onder de aandacht.
De Loop in Vrijheid wordt georganiseerd door de Stichting Toeristische Promotie Zuidwest Drenthe en zou plaatsvinden op 10, 11 en 12 april 2020.

De stichting heeft besloten om het geplande wandelevenement Loop in Vrijheid, van Meppel naar Westerbork (www.loopinvrijheid.nl)  te verplaatsen naar het weekeinde van 21 tot en met 23 augustus 2020 in verband met het Coronavirus.

Kijkend naar ontwikkelingen in andere landen, gaat het virus volgens de organisatie nog wel even aanhouden. Het is dan ook lastig om de voorbereiding voor de Loop in Vrijheid toch door te zetten.  De Stichting vindt het belangrijk dat de wandelaars en de vrijwilligers veilig deel kunnen nemen.

De Stichting kiest ervoor de tocht te verplaatsen naar het weekeinde van 21-23 augustus 2020. De 23ste is het de Europese herdenkingsdag voor de slachtoffers van het stalinisme en het nazisme. Deze datum werd ingesteld door het Europees Parlement op 2 april 2009, als “een pan-Europese dag voor het herdenken van de slachtoffers van alle totalitaire en autoritaire regimes”.
Het doel van die herdenkingsdag is om de herinnering in stand te houden aan de slachtoffers van massadeportaties en executies, alsmede het propageren van democratische waarden met het doel om vrede en stabiliteit in Europa te versterken.

site by Bizzy Bee