Loop in vrijheid uitgesteld i.v.m. coronavirus

In ’t Olde Karspel brengt Freek Heuvelman ons de Loop in Vrijheid onder de aandacht.
De Loop in Vrijheid wordt georganiseerd door de Stichting Toeristische Promotie Zuidwest Drenthe en zou plaatsvinden op 10, 11 en 12 april 2020.

De stichting heeft besloten om het geplande wandelevenement Loop in Vrijheid, van Meppel naar Westerbork (www.loopinvrijheid.nl)  te verplaatsen naar het weekeinde van 21 tot en met 23 augustus 2020 in verband met het Coronavirus.  De 23ste is het de Europese herdenkingsdag voor de slachtoffers van het stalinisme en het nazisme. Deze datum werd ingesteld door het Europees Parlement op 2 april 2009, als “een pan-Europese dag voor het herdenken van de slachtoffers van alle totalitaire en autoritaire regimes”.
Het doel van die herdenkingsdag is om de herinnering in stand te houden aan de slachtoffers van massadeportaties en executies, alsmede het propageren van democratische waarden met het doel om vrede en stabiliteit in Europa te versterken.

Om de kans op verspreiding van het corona virus tegen te gaan  heeft het bestuur van de Historische Vereniging De Wijk – Koekange besloten geen medewerking te verlenen aan de Loop In Vrijheid in het weekeinde van 21 tot en met 23 augustus 2020. 

 

 

site by Bizzy Bee